UNITED SLAVIC ACTORS

Igralska casting baza JV Evrope

PETEK, 7. OKTOBER 2016 ob 18:00, Caffe Teater Piran

Število produkcij, ki lokacije za snemanje najdejo na Balkanu, se z uvedbo davčne spodbude hitro veča, s tem pa se povečuje tudi povpraševanje po igralcih iz naše regije.

United Slavic Actors je platforma, ki je nastala iz potrebe po popolnejšem pregledu igralske ponudbe celotne JV Evrope. Pri tujih produkcijah (filmi, serije, reklame) večinoma namreč ni pomembno, iz katere države te regije posamezen igralec prihaja, temveč zgolj njegov “slovanski” videz, naglas in “slovanska duša”. Platforma United Slavic Actors bo tako na enem mestu predstavljala igralce iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore, torej s področja celotnega Balkana, in ne zgolj iz posameznih držav. Združevala bo igralsko agencijo, v kateri bo agent zastopal najvidnejše igralce iz regije, in celovito bazo vseh igralcev, ki ustvarjajo na tem področju.

Mednarodno priznana igralka ALEKSANDRA BALMAZOVIĆ je pred leti med rezidenčnim bivanjem v Londonu nabirala izkušnje s področja castinga, raziskovala, kako delujejo agencije, sistem castingov in agentur, ter se povezala z največjo igralsko bazo v Veliki Britaniji, Spotlight, katere ustanovitelji so potrdili pomanjkanje in hkrati izjemno potrebo po organizirani ponudbi vzhodnoevropskih igralcev. Z uradno predstavitvijo na veleposlaništvu Republike Slovenije v Londonu je tamkajšnjemu trgu tudi uradno napovedala ustanovitev platforme United Slavic Actors.

S priznano in nagrajeno igralko MAJO MARTINO MERLJAK, ki je z leti pri različnih projektih nabirala izkušnje tudi kot t. i. casting director, sta združili znanje in izkušnje ter pod okriljem svojega Igralskega in humanitarnega društva DAIGA (Društvo akademskih igralcev, glumaca i aktori) kot idejni vodji ustvarili United Slavic Actors.

UNITED SLAVIC ACTORS

FRIDAY, 7th OCTOBER 2016 at 18:00, Caffe Teater Piran

United Slavic Actors is the first and the biggest agency for actors and actresses from South-East Europe – the region of all ex Yugoslavian and Balkan countries. It will be based in Slovenia, launched in July 2016.

United Slavic Actors will be presenting actors based in Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia and Herzegovina, Macedonia and Montenegro, additionally Bulgaria, Romania, Albania, Kosovo. Members of United Slavic Actors are professional and trained actors working actively in theatre and film industry.

Agency for distinguished and prominent actors from Balkan region will also provide the biggest web base and most complete overview of all professional actors and actresses from South-East Europe – all Slavic speaking actors. As a producer, casting director or director you will be able to search, find and see all the rage of actors from South-East Europe at the upcoming web portal (photos, show-reels, filmography).

Hosted by ALEKSANDRA BALMAZOVIČ in MAJA MARTINA MERLJAK.