SLOVENIJA, AVSTRALIJA IN JUTRI VES SVET

SLOVENIJA, AVSTRALIJA IN JUTRI VES SVET
Slovenia, Australia and Tomorrow the World

© 2017, 116 min, satirična drama / satiric drama
Jezik / Language: slovenščina / slovenian
Država / Country: Slovenija
Režija / Director: Marko Naberšnik
Scenarij / Writer: Marko Naberšnik
Direktor fotografije / DOP: Miloš Srdič
Igrajo / Cast: Jure Ivanušič, Minca Lorenci, Aljoša Ternovšek

Sreda/Wednesday 4.10. @ 19:00
GLEDALIŠČE TARTINI

Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je drama, katere sestavni del so tudi komični prizori. Glavni junak je Boris, ki dela kot vzdrževalec strojev v tovarni in upa, da mu bo prihodnost prinesla nagrado za opravljeno delo in trud. To priložnost mu ponudi podjetje Cosmica, družba, ki se ukvarja z akvizitersko prodajo, svetovanjem in naložbami v vrednostne papirje.

»[Maribor] doživljam /…/ kot mesto na periferiji: kadar koli se iz Ljubljane vračam domov, se mi zdi, da Maribor v primerjavi z Ljubljano spi. Če v Ljubljani vse kipi od turizma, imaš v soboto med sprehodom po starem jedru Maribora občutek, da je bil kak alarm in je zato vse prazno. Želel sem si posneti zgodbo o hrepenenju, ki je specifično mariborsko. Zaradi tega je sicer malce lokalna in ne vem, ali je lahko vseslovenska, sem pa hotel po eni strani ustvariti poklon mestu in zgodbo o ljudeh, ki sanjajo.«
- Marko Naberšnik za MMC RTV Slovenija

FESTIVALI/NAGRADE
Otvoritveni film Festivala slovenskega filma 2017

filmografija Marko Naberšnik
2007 – Petelinji zajtrk
2012 – Šanghaj
2013 – Gozdovi so še vedno zeleni

ENGLISH
Slovenia, Australia and Tomorrow the World is a social drama, complemented by comical and witty scenes. The main character, a middle-aged common labourer, is struggling to get by day by day. Cosmica, a company dealing with consulting and investments, sparks a new hope in him.