Konferenca o enakih možnostih v filmski industriji

EWA-logoV Piran, točneje na 6. FEMF prihaja podpredsednica Evropske filmske zveze za ženske – EWA – Alexia Muinos Ruiz. Imela bo predavanje v zvezi z evropsko politiko do vprašanja zastopanosti žensk v filmski industriji. EWA je združenje žensk filmark, oziroma evropsko predstavništvo vseh, ki se v Evropi ukvarjamo s kinematografijo. V avgustu je bila v Sarajevu sprejeta deklaracija Sveta Evrope o enakopravni zastopanosti žensk v filmski industriji, zuato je zadnji čas, da začnemo tudi v Sloveniji dvigovati zavest o pravici do enakih možnosti tudi v filmski produkciji in kinematografiji nasploh tudi pri nas. Sklad Sveta Evrope za evropske ko-produkcije- Eurimages je uvedel že kar nekaj konkretnih ukrepov, katerih posledica je, da v obravnavi vlog za sofinanciranje ko-produkcij, ni razlikovanja oziroma diskriminacije glede na spol.

Na 6. Festivalu evropskega in mediteranskega filma bomo predstavili sklop sodobnih filmov žensk/avtoric. Ob tem vabimo tudi slovenske avtorice na predstavitev zveze EWA in seveda na predstavitev tega, kar se dogaja v zvezi z enakostjo spolov pri filmu v Evropi.

Konferenca oziroma okrogla miza s predstavitvijo dejavnosti EWE se bo zgodila 8. oktobra ob 10:30 v Mediadomu Pyrhani, v starem mestnem jedru Pirana (Kumarjeva 3, ulica za Benečanko proti Stolni cerkvi).

The conference GENDER EQUALITY IN CINEMA INDUSTRY is going to be held on Thursday, October 8th at 10:30 in Media dom Pyrhani (old center of the town).

Urnik / Timetable – 8.10. ob 10:30 uri Mediadom Pyrhani
10:30  Dobrodošlica ob prihodu / Wellcome for the Visitors
11:00  Uvodni govor / Introduction with the FEMF Head of the Programme
11:15  Predstavitev dejavnosti EWA, Alexia Muinos Ruiz / EWA presentation with the new achievements in the field of gender equality in European cinema (Sarajevo declaration)
11:45  Pogled na položaj žensk filmark v Sloveniji / Slovenian film director Maja Weiss overview of situation in Slovenia
12:00  Okrogla miza s slovenskimi filmarkami / Round table with Slovenian women filmmakers

Konferenca je odprtega tipa, za vse, ki jih tematika zanima.
Conference is open for public.