KICKBOKSERKA

Fight Girl


© 2018, 84 min, 11+, družinski akcijska drama / family action drama
Jezik / Language: nizozemščina / Dutch
Država / Country: Nizozemska / Netherlands
Režija / Director: Johan Timmers
Scenarij / Writer: Barbara Jurgens
Direktor fotografije / DOP: Jeroen de Bruin
Igrajo / Cast: Imanuelle Grives, Aiko Beemsterboer, Hilde De Baerdemaeker


Petek / Friday 31.1.2020 @ 09:00
GLEDALIŠČE TARTINI


Bo je vročekrvna dvanajstletnica. Ker se starša ločujeta, se z mamo in bratom Danijem preseli v predmestje Amsterdama. Soseda Joy jo seznani s kickbokserskim klubom v soseski. Bo je za novi šport nadarjena in kmalu bi lahko nastopila na nizozemskem prvenstvu. Toda ločitev staršev jo zelo teži in njene skrbi postavljajo na kocko nastop na prvenstvu. Bo se mora naučiti, kako obvladati svoja čustva in obenem sprejeti dejstvo, da ne more imeti nadzora nad vsem.

Film je prejemnik evropske nagrade mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2019. Nagrado za najboljši film so mu podelile žirije mladih od 12. do 14. leta starosti v 55 mestih v 34 evropskih državah.

FESTIVALI / NAGRADE
Nagrada evropske filmske akademije za najboljši film za mlada občinstva 2019. Nagrada občinstva, nagrada za najboljši nizozemski film – Cinekid, Amsterdam. Nagrada otroške žirije in nagrada občinstva – JEF, Belgija. Nagrada ECFA – Kristiansand, Norveška. Nagrada ECFA – BUFF, Malmö, Švedska.


Twelve-year-old Bo is a talented but hot-tempered kick boxer. However, Bo is distracted by her fighting parents who are in the middle of a divorce. Bo needs to learn how to control her emotions and at the same time accept the fact she can't control everything.