CIKCAK MULC

CIKCAK MULC (»Nono, het Zigzag Kind«)
Leto: © 2012
Država: Nizozemska
Žanr: družinska pustolovska komedija
Dolžina: 95 minut
Režija: Vincent Bal
Scenarij: Vincent Bal, Jon Gillbert
Igrajo: Thomas Simon, Fedja van Huet, Jessica Zeylmaker

NAJBOLJŠI EVROPSKI MLADINSKI FILM 2013.

Nono bi bil rad tak kot njegov oče, najboljši policijski inšpektor na svetu, a vedno zaide v težave. Dva dni pred njegovo bar micvo ga pošljejo k stricu Sjmoelu, ki naj bi dečkovo življenje zopet spravil v red. A med vožnjo z vlakom Nono dobi še zadnjo priložnost, da
se dokaže kot detektiv. Skupaj s tatinskim mojstrom in očetovim starim znancem Felixom Glickom ustavi vlak in se poda v svet krink, zasledovanja in francoskih šansonov. Spozna tudi zgodbe o Zohari, skrivnostni ženski, ki bo Nonovo življenje spremenila za vedno.

Cikcak mulc je v letu 2013 prejel nagrado Evropske filmske akademije po izboru mladega občinstva. Nagrajenca so med tremi filmi izbrali otroci iz številnih evropskih mest, tudi iz domače Izole.

Režiser Vincent Bal, ki je za film priredil istoimenski roman izraelskega pisatelja Davida Grossmana, je povedal, da je s Cikcak mulcem želel pri gledalcih spodbuditi domišljijo in jih navdušiti za sanjarjenje.

Nagrade/festivali:
Evropska filmska akademija 2013 (glavna nagrada mladega občinstva), Montreal 2013 (nagrada občinstva za najboljši film), Berlin 2013,…

Napovednik: http://youtu.be/f1XIUp3wHuk