BINTI

BINTI
Binti

© 2019, 90 min, družinski komedija (8+) / family comedy
Jezik / Language: nizozemščina/ Dutch - SLO podnapisi
Režija / Director: Frederike Migom
Igrajo / Cast: Joke Devynck, Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker,...

12-letna Binti se je rodila v Kongu, vendar s 40-letnim očetom Jovialom živi v Belgiji, odkar je bila še otrok. Kljub temu, da nima nobenih pravnih dokumentov želi Binti živeti povsem normalno življenje in sanja, da postane slavna vlogerka… kot je njeni idoli.

11-letni Elias vodi svoj klub »save-the-okapi« brez pomoči očeta, ki se po razvezi z ženo Christine preselil v Brazilijo. Ko njun nadležni sosed povabi Christine na romantično potovanje v Pariz, razburjen in jezen Elias zbeži v svojo hišico na drevesu. Istočasno policija obišče dom Binti in Joviala, pri čemer oba pobegneta, Binti pa se skrije pri Eliasu.

Ko se njuna starša kmalu zatem srečata Binti najde hitro in popolno rešitev za vse njene težave. Če ji bo uspelo združiti svojega očeta in Eliasovo mamo, se lahko celo poročita, s tem pa z očetom ostaneta v Belgiji.

Binti se tako pridruži Eliasovemu klubu okapi in medtem, ko skupaj organizirata veliko dobrodelno akcijo, začne skrivaj načrtovati, kako se bo Christine zaljubila v Joviala. Dokler Elias ne ugotovi, kaj Binti resnično namerava…

Teme:
- vpliv (družabnih) medijev, spleta
- državljanstvo
- družina
- upravljanje konfliktov
- migracije
- večkulturna družba
- prijateljstvo in ljubezen
- samozavest
- narava in okolje